KORT VERHAALTJES, HOE GAAT HET MET NIELS
maart 2008

Niels is alweer bijna 3 en een echte peuter met alle daarbijhorende fases. Ondanks zijn super ondeugende uitstraling valt dat gelukkig nog wel mee. Ik geloof dat zijn papa vroeger erger was, als ik de verhalen hoor.

Niels en de baby. Hij weet dat er in mijn buik een baby zit en als ik zeg dat ik last van mijn buik heb en dat, dat door de baby komt, dan heeft hij ook last van de buik en komt ook door de baby. Volgens Niels komt de baby bij hem uit de piemel en bij mij uit de buik. Hoe hij dat vertelde, ik lag helemaal in een deuk.

De laatste paar weken vraagt hij af en toe aan mij wanneer de baby komt. We merken nu dat hij wat meer naar Erik toe trekt, want ja met zo'n dikke toeter kun je niet zoveel meer. Dan is met papa spelen toch veel leuker. Gelukkig is het nu niet alleen maar "mama doen". Verder vindt hij het allemaal prima. Gelukkig slaapt hij 's middags nog wel en dan kan ik ook ff bijtanken. Als hij echt niet wil slapen,wat natuurlijk steeds vaker voorkomt, dan speelt hij rustig of kijkt t.v. en ik kan dan ondertussen rustig op de bank liggen. In dat opzicht geen klagen.Grote broer

Zo en nu is Niels eindelijk de grote broer van Ilse.

Toen Niels dinsdagmiddag weer thuis kwam met opa & oma was hij wat ontdaan en even niet weten hoe te moeten reageren. We hebben hem rustig zijn gang laten gaan en algauw kwam hij bij mij op bed helpen de vele kraam cadeau's uit pakken. Elk cadeau liet hij aan Ilse zien. Nadat alle de kraam visite vertrokken was kreeg Ilse de 1e kus van de haar grote broer.

Erik had voor Niels op een a4-tje wat foto's afgedrukt en gelamineerd en deze heeft hij meegenomen naar KDV De Wijsneus. Trots liet hij aan de leidsters de foto's van zijn zusje zien. Natuurlijk ook aan zijn grote vriend Kjell. De hele dag nam hij de foto's mee op sleep touw.

Verder gaat het hartstikke goed en af en toe moet je ff weer de grens stellen en dan is het weer goed.

Erik heeft al veel leuke dingen met Niels gedaan. Een eind fietsen en een lekker ijsje eten, naar de brandweer en gezellig mee Sam uitlaten. Telkens als hij weggaat en Ilse is wakker dan zegt hij altijd dag Ilse we zijn er zo weer.