PAARDRIJDEN
Giorgos op stal

Een grote hobby van mij is paard rijden. Normaal gesproken ben ik zes dagen per week met hem bezig. Zowel onder het zadel als aan de longeerlijn.

Mijn vorige paard heette Giorgos en we waren L2 dressuur. Thuis was hij super braaf, alleen op de wedstrijden ging het steeds slechter. Hij schoot snel in de stress en werd daardoor zo sterk en groot dat ik geen controle meer over hem had. In november 2006 hebben we hem uiteindelijk verkocht.Giorgos Lekker op stal

Vedette van de Klumpert

We hebben een 4- jarige merrie weer gekocht,V. Future x V.M Rekruut. Ze is zadelmak gemaakt door Allard Blanksma, in Ruurlo. Algauw kwamen we erachter dat ze rugproblemen had. We zijn met haar naar de dierenfysiotherapeut(Ellen Doorn) gegaan. Bij de 2e behandeling werd duidelijk dat ze een probleem had met de baarmoeder en eierstokken. We zijn daarmee naar een Osteopaat gegaan, Martin van den Dungen(http://www.equinehealthcare.org). Hij behandelt de paarden bij www.dierengeneeskundigcentrum.nl in Nunspeet of thuis en werkt nauw samen met paardendierenarts Amber Koppen(http://www.equiscio.nl). Amber heeft het paard inwendig behandelt en Martin uitwendig. Na de 1e behandeling was ik terug bij af en kreeg het gevoel van, was dit wel een verstandige beslissing. Er gaat een hele revalidatieproces aan vooraf, voordat je uberhaupt de training weer kunt hervatten. Na 3 weken ging het weer beter en hadden we de stijgende lijn te pakken. Na 8 weken moesten we weer terug komen voor de 2e behandeling en de na controle. Ze was duidelijk met sprongen vooruit gegaan. Ze werd inwendig weer behandeld door Amber, want ze had extreem veel last van de baarmoeder en eierstokken en kon niet in 1x behandeld worden.

Martin had haar uitwendig weer behandeld. Na de 2e behandeling is de revalidatie een stuk korter en we vielen niet in een groot gat zoals na de 1e behandeling. Ze is een stuk soepeler geworden en ontspannender. Ze moet nu nog leren om echt ontspannen door lijf en leden te gaan lopen. Daar heeft ze nog moeite mee en daar wordt nu aan gewerkt tijdens de training. Ik hoop haar in september wedstrijdklaar te hebben.

Momenteel wordt ze door getraind door Jan Hutten i.v.m. met mijn zwangerschap.

Helaas hebben we haar moeten afmaken. Tijdens mijn zwangerschapsverlof hadden we haar opgehaald, want ze had last van drukplekken. Na 3 dagen raakte ze hoefbevangen. Na 3,5 week werd het niet beter. Er werden foto's van haar hoeven gemaakt en in beide hoeven waren de hoefbeentjes ernstig gekanteld. Ze kon alleen nog maar leven met pijnstillers en speciaal beslag.