ZWANGER VAN ILSE

Deze zwangerschap verliep wat makkelijker als bij Niels. Met veel minder klachten en ik ben qua gewicht minder aangekomen, dat scheelde ook. Ik had wel weer last van mijn bekken, maar dat had ik ook wel verwacht. Is altijd een zwakke plek gebleven. Op tijd naar Cesartherapie gegaan en het was weer onder controle. De laatste week werd wel zwaarder. Niels werd ook onrustiger en ik ging ook steeds slechter slapen.


Met 41 weken en 4 dagen ben ik dan eindelijk bevallen van een gezonde dochter Ilse.


12 Weken zwanger


16 Weken zwanger


20 Weken Zwanger


24 Weken zwanger


28 Weken zwanger


32 weken zwanger


36 Weken zwanger


40 weken zwanger


41 weken en drie dagen zwanger

En nu mag de baby er echt wel uit komen! Blijf de komende dagen checken.
De Bevalling

Op maandag 21 april moest ik 's ochtends voor controle naar de huisarts. Mijn bloeddruk was in 1,5 week wel gestegen en mijn onderdruk was 85. Daarbij had ik al aangegeven dat het nu wel wat zwaar werd, heeft hij mij door gestuurd naar het ziekenhuis. Daar heb ik 1,5 uur aan de monitor gelegen om de hartslag te controleren van Ilse en tevens werd er gekeken of ik al weeënactiviteit had. Niet dus! Ondertussen bloed afgenomen om te controleren en urine test gedaan. Alles bleek goed te zijn en bloeddruk was ook licht gedaald. Daarna nog een echo maken en toen bleek dat er te weinig vruchtwater was. Ze moesten voelen of ik al ontsluiting had om mij te kunnen gaan inleiden. Ik had al wel 1 cm ontsluiting en er werd een afspraak gemaakt voor dinsdagochtend 07.45 uur, dan moesten we ons weer melden. Mocht het spontaan nog op gang komen dan mocht ik in ieder geval niet meer thuis bevallen i.vm. te weinig vruchtwater. Rond 15.00u weer thuis en gauw het een en ander in huis gedaan. Niels brachten we 's avonds al naar opa & oma en gelukkig vond die het allemaal wel goed.
's Nachts om 00.30u werd ik wakker en dacht in 1e instantie dat het niet zo'n vaart zou lopen. Na een 1/2 uur woelen en draaien, het bed uit gegaan. Toch Erik maar om 01.30u wakker gemaakt en de weeën werden heftiger, ze kwamen al om de 3-4 minuten en hielden een 1 minuut aan. Dus ziekenhuis maar gebeld en we konden gelijk komen. Om 02.30u lag ik al weer aan de toeters en bellen en om 03.00u bleek ik 3-4 cm ontsluiting te hebben. Hmm....
De weeën werden steeds heftiger en moeilijker om weg te puffen. Om 04.00u had ik 6 cm ontsluitng. De weeën waren erg heftig en ontspannen kon ik niet meer. Om 05.15 had ik dusdanig persdrang en om 05.24u is Ilse geboren. Dus dat ging supersnel.

Om 11.00u waren we al weer thuis en konden we ff bijkomen en om 12.00u kwam de kraamhulp. De 8 dagen zijn voorbij gevlogen en ik zelf voelde we al gauw fit. De 1e 3-4 dagen wel wat vermoeid, maar 's middags lekker slapen en bij kunnen tanken.