ILSE
Ilse geboren op 22 april 2008

Vanmorgen om 5.24u is Ilse Dian Beekman geboren. Ze woog 3370 gram.(Titel van afbeelding ontbreekt - voeg een titel t

de 1e week

De 1e dag thuis was alles oke en Ilse sliep veel. Het aanleggen pakte ze gelijk goed op en beduidend meer kracht als Niels. Na 21.00 werd ze wel onrustig en gelukkig is ze rond 24.00 wel gaan slapen. Wij konden ook gaan slapen tot de vlg. ochtend 06.30u.

De woensdag en donderdag was Ilse onrustig, het hele lijfje gespannen en een enorme zuigbehoefte. Drinken gaat wel goed. Wat gewicht betreft is ze wel afgevallen, maar niks bijzonders. Vanwege de grote zuigbehoefte geven we haar tijdelijk een speen. Alleen valt die wel eens uit haar mondje en dan is het weer huilen geblazen. 's Nachts ligt ze ze bij mij in bed, omdat ze nog zo onrustig is.

Vanaf vrijdag pakt ze het ritme op van slapen en drinken. Haar gewicht is weer gelijk aan die van dag 2, 3220 gr. Dus dat gaat de goede kant op. De nacht van vrijdag op zaterdag slaapt ze probleemloos in haar eigen bed. Ze heeft ook geen behoefte meer aan haar speen.

Je ziet haar met de dag groeien ze weegt op dag 8 alweer 3600 gr. Hoezo slagroomborsten?
Ze is lekker ontspannen en ja af en toe heeft ze haar onrustige uurtje, maar dat hoort erbij.

Alweer 3mnd

Ilse groeit als kool. Ze is een heerlijke, rustige, goedlachse en een makkelijke meid. Keuvelt in de box er flink op los en ze kan zich sinds deze week op haar zij rollen. Ze moet zich dan ff flink inspannen, maar het lukt haar wel.

Met 3 weken zijn we met haar naar de osteopaat geweest. Ze spuugde heel veel en had veel last van haar darmen. Gelijk na de 1e behandeling was het spugen over en 2 weken later was ze ook van haar darmproblemen af. Ze sliep weer goed en dronk weer goed en met 6 weken sliep ze de nacht al door.

Sinds 2 weken gaat ze naar het kinderdagverblijf De Wijsneus en zit bij Niels in de groep. Niels vindt het helemaal geweldig. Met Ilse gaat het, zoals verwacht prima op De Wijsneus. Ze slaapt en drinkt goed.

Op 4 augustus gaan we weer naar het consultatieburo en dan krijgt ze voor de 2e keer haar prikken. De 1e keer vond ze dat niet echt leuk, huilen! Ik ben benieuwd wat ze weegt.

Op 8 augustus gaan we met haar een heuponderzoek doen. Dit is een echo-onderzoek om heupafwijkingen op te sporen in een vroeg stadium. Als deze op tijd wordt ontdekt dan zijn de kansen op volledig herstel ook groter. Heupafwijkingen zijn beter vast te stellen met behulp van echografie dan alleen de lichamelijke onderzoeken tijdens een bezoek aan het CB. Je bent niet verplicht om deel te nemen aan dit onderzoek.